DURU KURNAZDAN İLK KİŞİSEL RESİM SERGİSİ

Samsun TAKEV Lisesi öğrencisi Duru Kurnaz ın ilk kişisel resim sergisi büyük beğeni topladı

Duru Kurnaz, ilk kişisel resim sergisini 18 Şubatta, Küratör ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahmet Çolak ın desteği ile ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Sergi Açılışını Belediye Başkanı Sayın Cemil Deveci, TAKEV Ailesi, OMÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Akademisyenleri ve kıymetli sanatseverler ile birlikte gerçekleştiren Duru Kurnaz; eserlerinin insanlar ile buluşmasından dolayı duymuş olduğu mutluluğu ziyaretçiler ile paylaştı. Çalışmalarında suluboya ve pastel teknikleriyle insanı merkeze almış, insan vücudunu duygunun ve canlılığın bir aracı olarak yansıttığı gözlemlendi. Sergide yer alan akademisyenler; Duru Kurnaz’ın erken yaşta üslup ve ifade biçiminin kendine has bir kimlik oluşturduğunu belirttiler. Desen ve anatomi çalışmalarına daha da önem vermesi yönünde önerilerde bulundular.
Resim Sergisi Hasan Ali Yücel Sergi Salonunda sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır. Ziyaretçiler sergi salonundaki QR kodlarından çalışmalar hakkında düşünce ve hislerini paylaşabilecekleri bir forma ulaştı. Bu formlardan edinilen verileri Duru Kurnaz ileride kitaplaştırmayı planlıyor.