Samsun TAKEV Anadolu Lisesi MUN Kulübü öğrenci ve öğretmenleri tarafından Birleşmiş Milletler (BM) esas alınarak düzenlenen TAKEVMUN “Model United Nations (MUN) Konferansı” geçtiğimiz gün sona erdi.

Konferansta farklı illerden gelen lise öğrencilerinden oluşan 200 öğrenci farklı ülkelerden farklı konu başlıklarını tartıştılar. Açılış organizasyonunun Samsun ticaret ve sanayi odası konferans salonunda yapıldığı TAKEVMUN ekinliğinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Direktörlerinden Simay Kardeş konuşmacı olarak yer aldı.

Bin yıl kalkınma hedefleri, sürdürülebilir kalkınma ve Birleşmiş Milletler Modelinden bahseden Sayın Kardeş organizasyon ile ilgili görüşleri şu şekilde özetledi: gençler tarafından düzenlenen harika bir organizasyon olmuş, tüm detayları ile kendilerinin ilgilendiği bu organizasyonunun açılış konuşmasını yapmak benim için çok gurur vericiydi.

Konferansla ilgili açıklama yapan TAKEVMUN Genel Koordinatörü Elif Güreli, 3 günün çok keyifli geçtiğini ifade ederek, “Öğrencilerimiz ve misafir öğrencilerimizle birlikte hem çok keyifli hem de bu dünya adına çok güzel çalışmalar yaptık. Etkinliğimiz süresince farklı konularda komite çalışmaları yapıldı. Bu komitelerde tartışılan konularla ilgili öğrencilerimiz kararlara vardılar ve bu kararlarını da komite sonucunda BM’ye gönderecekler. Konferansta öğrencilerimizin her biri gerçek BM ortamındaymış gibiydiler. Yabancı dillerini çok iyi kullanabildiklerini gördük. Dünyayı ve Dünyayla ilgili problemlere karşı çok duyarlı, çok iyi araştırma yaptıklarını ve farkındalıklarının çok yüksek olduklarını gördük. Buda bizi çok mutlu etti ve gururlandırdı. Bu aktivite sonunda tüm öğrencilerimiz katılım sertifikaları alacaklar. Bu katılılım sertifikaları hem yurt içi hem yurt dışında ki üniversite, staj ve benzeri çalışmalara katıldıklarında öğrencilerimizi binlerce kişinin önüne geçmesinde çok etkili olacak, dedi.