Samsun TAKEV Anadolu Lisesi öğrencileri Robotex Turkey’ de 3 farklı başarı kazandı. TAKEV Robotik takımı ZION öğrencileri, ROBOTEX İzmir Ege Bölge turnuvasında bir şampiyonluk , bir jüri özel ödülü , bir Türkiye finalistliği olmak üzere toplamda 2 ödül 1 kupa kazandı.

Antalya’da yapılacak Robotex Türkiye finalinde okulumuzu temsil edecekler.

Dünyanın en büyük robotik festivali Robotex International’ın Türkiye ayağı olan Robotex Turkey, 1 – 2 Nisan tarihlerinde İzmir’ de yapıldı. Yarışmalarda 3 farklı başarı kazanan TAKEV li öğrenciler, Nisan sonu Antalya da gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalinde 3 farklı robot ve 12 öğrenci ile TAKEV i temsil edecekler.

Samsun TAKEV Anadolu Lisesi

ZION TEAM-5 MakeBlock Çizgi İzleyen Robot Yarışması’ nda Türkiye 1.’ si oldu.

Jüri Özel Ödülü MakeBlock Çizgi İzleyen kategorsinde ZION TEAM-1 e geldi.

MINI SUMO kategorisinde Ulusala Davet ödülü ZION TEAM 2 ye verildi.

Dereceye giren takımımız, Nisan sonu Antalya da Türkiye Finallerinde sonrasında Kasım 2023’ de Estonya’da yapılacak Robotex International yarışmasına katılım hakkı kazandı.

Bölge Turnuvasında Samsun u en güzel şekilde temsil eden öğrencilerimiz; Elif nur Çelebi Rüya vali Melis ece çam Deniz Taşdemir Sefer çelik Ecrin şiir küçük Nazan Yıldırım Ceylin Özkan Evrim Kılıçkıran Mert basar Günal İlker efe bilgici Ulaş ısıtan Ayça Meriç kazak Öykü alav Remzi efe Sümer i ve Takım Koçumuz Savaş Coşkun u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.