VEX Robotics Competition Ankara Bölge Turnuvasında En Prestijli Ödül ‘Excellence Award’ Kazanan Takevians, Şimdi Türkiye Finalinde 7-8 Mayıs’ta ABD’nin Texas Eyaletinde Gerçekleşecek Dünya Finali İçin Mücadele Edecek

Guinness Rekorlar Kitabı’nda “Dünyanın En Büyük Robotik Turnuvası” olarak yer alan VEX Robotics Competition’ın Türkiye’deki yeni sezon 3. turnuvası Ankara Özel Tevfik Fikret Okullarında gerçekleştirildi. Samsun TAKEV Anadolu Lisesi Bilim ve Teknoloji Takımımız Takevians turnuvada yarışan takımlar arasındaydı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen, lise düzeyindeki öğrencilerden oluşan takımlar, diğer takımlarla işbirliği de yaparak, iyinin de iyisi olmak için mücadele ettiler.

Takımların otonom programlamaya yönelik becerilerini geliştirebilecekleri Programming Skills maçları, rakabetin değil işbirliğin ve dostluğun ön plana çıkarıldığı Teamwork Challenge ve Robot Skills Challenge ile yeni çağın en keyifli hobilerinden birinde beceriler sergilendi.

VEX Turnuvaları sadece bir robot mücadelesi değildir. Öğrenciler mühendislik becerilerini robottan bağımsız olarak sergileme imkanı bulurlar. Tüm süreç boyunca tuttukları mühendislik defteri ile amacına uygun bir robot yapmak için denedikleri farklı tasarımları, takımca geliştirdikleri, uyguladıkları ve vazgeçtikleri fikirleri hafta hafta deneyimleme imkanı buldular.

Mühendislik Defteri ile mühendisliğin en önemli adımlarından biri olan projelendirme sürecini gözlemleme imkanı buldukları STEM Project Award ile geleceğin robotçu bilim adamlarının da dünyalarına ışık tutulmaktadır.

Büyük heyecana ortak olmak ve diğer takimlar ile yarışmak için  17- 18 Aralık 2022 Özel Tevfik Fikret Okulları’nda yarışan takımımız TAKEVIANS üstün performans ve mühendislik tecrübesi ile en üstün ödül olan MÜKEMMELLİK ödülünü alarak , Türkiye Finaline çıkmaya hak kazanmıştır.

Vex Robotics Competition’ın Türkiye’deki turnuvalarını gerçekleştiren tüm Educathub ve Vex Robotics Türkiye ekibine teşekkürler ederiz. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimiz Ahmet Çolak’ı kutlar, başarılarının devamını dileriz.