Samsun Takev Anadolu Lisesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkuyla kutlandı. 27 Ekim 2023 Cuma günü öğrenci, öğretmen ve velilere TAKEV konferans salonunda ayrı ayrı üç gösterim şeklinde program düzenlendi. Programda konuşma, şiir ve oratoryolar duygulandırırken, TAKEV 100. Yıl korosunun seslendirdiği marşlara tüm seyirciler eşlik etti. TAKEV vals ekibi, izleyicileri Cumhuriyetin ilk yıllarına götürerek, Atatürk’ün devrimlerini ve verdiği mücadeleyi farklı bir açıdan yansıttı.

Törende TAKEVli gençler, söz alarak ; “Atatürk’ün yüzyıl önce kurduğu ve Türk milletine en büyük miras olarak bıraktığı Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılda daha çok çalışarak hakkettiği yerlere getirmeliyiz. Cumhuriyeti ve bağımsızlığı olmayan milletlerin ne halde olduklarını görüyoruz. Ne mutlu bize ki bizim egemen ve bağımsız devletimiz 100 yaşında.

29 Ekim Pazar günü tüm öğrenci öğretmen ve veliler. TAKEV Bandosu eşliğinde Çobanlı İskele Meydanına kadar marşlar söyleyerek yürüyüş gerçekleştirdi. Coşkulu yürüyüşe çevreden halkta ta iştirak edince kortej yüzlerce kişiye ulaştı. Meydanda TAKEV Korosu seslendirdiği marşlara tüm katılımcılar iştirak etti. Ardından Vals ekibi görsel bir şölen yaşattı.